Frutti di mare z Přístavu Valnovka

7. září 2016 v 21:58 | toffo

Horká novinka posledních dnů nabídky Přístavu Valnovka u mě na talíři! Salát z marinovaných, předem tepelně upravených mořských plodů. V kombinaci se sušenými rajčaty, naloženými v oleji a olivami. Frutti di mare fungují, i když se zrovna toto léto musíte obejít bez "mare." Ale nic Vám nebrání, vykouzlit si pravou přímořskou pohodu doma na talíři.


Hotový salát - ready to eat - si doma naservíruju s kouskem bílího pečiva v ruce jedné, a sklenkou vychlazeného bílého nebo růžového vína v ruce druhé. Nebylo by od věci, kdybych přidala pár lístků zeleného salátu, pokapaných citrónovou šťávou. Další variantou může být krátké prohřátí - lehké prohození na pánvi - a podávání s čerstvě uvařenými italskými těstovinami nebo rizotem. Právě této variability chtěl Milan Pospíšil - kapitán Přístavu Valnovka - dosáhnout, když vymýšlel svou recepturu. A já si frutti di mare patřičně užívám:

mušle,

krevety,

kalamáry,

olivy.
Dobrou chuť!

 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Komentáře

1 Sylvee Sylvee | Web | 8. září 2016 v 6:35 | Reagovat

Ty, to vypadá nejen skvěle, ale i zdravě, hm, dala bych si :-)

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama