Maková bábovka vs. makový chlebíček

20. května 2016 v 21:49 | toffo |  Buchta (nejen) na víkend

Potřebuji upéct něco jednoduchého, výživného, bez másla nebo hery, protože z tuků tu zbyl jen slunečnicový olej a nechci péct perník. Volba padla na olejovou bábovku a abych to měla ještě jednodušší, nebudu vymazávat a vysypávat bohatě zdobenou bábovkovou formu, nýbrž si vyložím plechovou formu na biskupský chlebíček pečícím papírem. A jdeme na to.


Potřebuju:
1 hrnek (250ml) špaldové mouky hrubě mleté,
1 hrnek pšeničné mouky hladké,
1 hrnek mletého máku,
1/2 hrnku cukru krupice,
1/2 hrnku oleje,
1 hrnek vlažného mléka,
3 celá vejce slepičí,
strouhaná citrónová kůra z půlky citrónu,
1 balíček prášku s vinným kamenem do pečiva ( = 15 g),
1 balíček vanilkového cukru (= 20 g).

Troubu si zapnu a předehřeju na 180 stupňů Celsia. Formu na biskupský chlebíček vyložím pečícím papírem. Vejce rozklepnu do mísy a ručně vyšlehám metlou společně s cukrem krupicí a vanilkovým cukrem. Přiliju olej a prošlehám i s ním a citrónovou kůrou. Pak přidám obě mouky smíchané s práškem do pečiva, mletý mák, přileju mléko a vše dohromady zamíchám. Hotové těsto vliju do vyložené formy a šoupnu do vyhřáté trouby. Peču okolo čtyřiceti minut a když zapomenu, tak i trošku déle, což je vidět na kůrce. Hlavní je, že chlapi mají něco k pořádnému zakousnutí na víkendovou robotu v kovárně. Sacharidy do žil, ať to dobře kove. Dobrou chuť.


ccc
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama