Krůtí prsa v marinádě s BBQ balzamikovým krémem Kalamáta Papadimitriou s křupavým brokolicovým salátem

13. května 2016 v 17:21 | toffo

Den před grilováním si 1 kg krůtích prsou nakrájím na plátky, osolím je, opepřím a nenaklepané naložím do marinády:

1 polévkové lžíce BBQ balzamikového krému Kalamáta Papadimirtiou,
4 lžíce sójové omáčky,
2 stroužky prolisovaného česneku.


Jako přílohu si druhý den připravím křupavý brokolicový salát. Brokolici rozdělím na růžičky, oloupu jejich stonky. Uvařím jí na páře 2 minuty. Pak jí nasekám na menší kousky, smíchám s jednou konzervou sterilizované kukuřice a upřaženými slunečnicovými a dýňovými semínky. Před servírováním přeliju dresinkem zatřepaným v zavařovací sklenici - 1 polévkovou lžíci olivového oleje, 1 polévkovou lžíci citrónové šťávy, sůl.

Plátky marinovaného masa ugrilujeme a podáváme s křupavým brokolicovým salátem. Hotové maso si ještě na talíři můžeme podle chuti dochutit BBQ nebo chili balzamikovým krémem Kalamáta Papadimitriou. Já volím ten první.
Dobrou chuť!


 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama