Jablečné růže

17. listopadu 2015 v 21:12 | toffo |  V toffo-kuchyni
Listové těsto. Jablíčka na tenké plátky. Skořice a krystalový cukr. Forma na muffiny.



Jablka omyjte, rozčtvrťe, vykrájejte jádřince. Čtvrtky nakrájejte velice ostrým nožem na velice tenké plátky a proti zahnědnutí je chraňte ponořením do ocitronované studené vody. Těsto vyválejte a nakrájejte na pruhy o šířce cca dvojnásobné výšky muffinových košíčků - silikonových, nebo plechu na muffiny.
Pruhy posypejte cukrem, skořicí, na polovinu založte po celé délce jablečnými plátky, které budou hranu těsta převyšovat. Druhou stranu těsta přeložte a utěsněte přes jablečné plátky, které budou takto uložené v pouzdře z listového těsta. Z jedené strany začněte těsto rolovat do tvaru růže, kterou usadítě do muffinové formy. Pečte jako štrůdl, zprudka, plech s formičkami bude možná lepší uložit do spodnější části trouby, aby se zespodu těsto lépe propeklo a aby se zvrchu jablečné okvětní lístky nespálily.
Kdo mi neporozuměl, podívá se na toto video:

 

1 člověk ohodnotil tento článek.

Komentáře

1 Tucka Tucka | E-mail | Web | 17. listopadu 2015 v 21:27 | Reagovat

OMG O_O To vypadá tak dobře, že bych to snad nedokázala sníst! :D

2 toffo toffo | E-mail | Web | 18. listopadu 2015 v 10:54 | Reagovat

[1]: Ó, děkuji uctivě :-D!

3 karmilkalove karmilkalove | Web | 18. listopadu 2015 v 15:31 | Reagovat

Jdu sníst celou čokoládu. Vaše vina :-)

4 Madla Madla | E-mail | Web | 19. listopadu 2015 v 19:19 | Reagovat

Tak to je krásný!!! Jablek plný sklep, zítra koupím listové těsto a tohle bude krásné překvápko na narozeninovou oslavu ke kamarádce :-) Maruško, jsi úžasná!

5 toffo toffo | Web | 19. listopadu 2015 v 20:16 | Reagovat

[3]:Trocha ... čokolády nikoho nezabije :-)!

6 toffo toffo | Web | 19. listopadu 2015 v 20:19 | Reagovat

[4]: Jéé, to jsem ráda, že se tenhle nápad hodí. Měla jsem pocit, že už je to trochu "provařený" a že jdu s moukou do mlýna.

7 Catalina Catalina | Web | 15. prosince 2015 v 11:19 | Reagovat

Moc pěkné! Taky bych zaváhala, jestli se zakousnout nebo pokračovat v obdivování :D

8 Eli Eli | Web | 15. ledna 2016 v 23:28 | Reagovat

To vypadá opravdu krásně, a přitom není třeba milion ingrediencí. Určitě zkusím! :)

9 toffo toffo | Web | 16. ledna 2016 v 21:10 | Reagovat

[8]: Skvěle, díky. Jen je třeba je v troubě trochu hlídat, okvětní lístky se spálí natošup!

10 toffo toffo | Web | 16. ledna 2016 v 21:12 | Reagovat

[7]: Máš pravdu, ale když to lístové těsto těsto je nejlepší právě upečené, čím déle stojí, tím víc navlhá a ztrácí křehkost - tady, bohužel, otálení není na místě :-D!

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama