Citronový chlebíček s mákem z aktuálního čísla Gurmetu

27. srpna 2015 v 17:47 | toffo |  Buchta (nejen) na víkend

Snadno dostupné ingredience, finančně nenáročné a výsledek je .... luxusní!!! Citronový chlebíček, nalistujte si prosím v aktuálním čísle časopisu Gurmet - září 2015 - stranu č. 40 - makovou rozkoš a vesele se pusťe do díla:





Ingredience na těsto:
  • cukr krystal 200 g,
  • vejce 3 ks,
  • mléko 250 ml,
  • olivový olej 250 ml + na vymazání formy
  • šťáva a kůra ze 2 citronů
  • hladká mouka 300 g
  • mák 2 lžíce
  • prášek d pečiva 1 sáček (12g)
  • sůl - špetka
Sirup na potření:
  • šťáva z 1 citronu
  • cukr krystal 50 g
"Troubu předehřejte na 180 °C. Formu lehce vymažte olejem a vylože pečícím papírem. Do mísy od robotu nasypte cukr, sůl a vejce. Šlehejte do hustého krému, cca 4 minuty. Mezitím smíchejte mléko, olej, citronovou kůru a šťávu. nelekejte se, mléko přidáním citronové šťávy lehce zhrudkovatí, ale v těstě se pak opět rozmíchá. Směs pomalu přilévejte k našlehným vejcím a míchejte. Stěrkou opatrně vmíchejte mouku smíchanou s práškem do pečiva a mákem. Nemíchejte příliš, abyste nevyhnali z těsta vzduch, chlebíček by pak nebyl tak nadýchaný.

Těsto nalijte do připravené formy a povrch uhlaďte. Vložte do vyhřáté trouba a pečte 55 minut. Zatímco se chlebíček peče, svařte v kastrůlku citronovou šťávu s cukrem na sirup. Ihned po vyndání z trouby chlebíček potírejte sirupem tak dlouho, dokud ho všechen nespotřebujete. Před vyklopením z formy nechte chlebíček 5 minut odpočívat.

Zdroj receptu - časopis Gurmet - číslo září 2015"

A kdyby Vás náhodou chytaly nějaké nepěkné chmury, nezapomeňte, že se šlehačkou je všechno lepší. Neklesejte na mysli a naložte si na chlebíček pořádnou šlehačkovou čepici! Dobrou chuť!

 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama