Spicy Italian Cescent Ring Gluten Free

30. ledna 2015 v 19:12 | toffo |  Kluci v akci
Někdo je čertův švagr a někdo skorošvagr. Skorošvagra Lukáše mám já a (bonus) stále vaří a peče. Navíc (bonus navíc) se zdokonaluje v bezlepkovém pečení z cela nezištných důvodů. Podporuje v bezlepkové dietě svou ženu, mojí jednu sestru. Po delší době poslal dokumentaci a tak se dělím. Stejně, jako se Lukáš podělil o degustační kousek. Díky a s doporučením sdílím:

"Udělal jsem bezlepkové těsto a z poloviny jsem udělal pizzu a co z tou druhou? Náhodou jsem narazil na internetu na spicy italian crescent ring. Smůla pro mě byla, že to byly jen obrázky a tak jsem použil pozorovací talent a pokusil jsem se tento slaný koláč vytvořit. A tady je výsledek:








Na toto těsto, ze kterého jsem upekl jednu pizzu a jeden speciální koláč, jsem použil 300g mouky Schär mix-B. Existuje ještě je mix-C, ale ten je pro sladké pečení. Dále 15g čerstvého droždí, 200 ml vody používám teplou 40°C a tři až čtyři lžičky olivového oleje. Taky dávám lžičku soli do mouky. No a vlastně lžičku a půl cukru na kvásek. Suché droždí nepoužívám. Tuhle mouku máme oblíbenou vlastně z praxe. Ze všech, co jsme zkusili, nám napečené z téhle chutná nejlépe a nejlépe se nám s těstem z této mouky pracuje."

Upečené zlaté slunce na talíři. Paráda, ne?!


 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Komentáře

1 Madla Madla | E-mail | Web | 4. února 2015 v 21:20 | Reagovat

Maruško, tak to je bomba! Zlaté jedlé slunce, to by mě nenapdalo :-) A nevěděla jsem, že se tvá sestra též potýká s bezlepkovou dietou. Ještěže má tak skvělého muže, já si bohužel musím vařit  a péct sama...

2 Janah Janah | Web | 16. února 2015 v 12:48 | Reagovat

Hmm, vypadá to dobře, a myslím, že to bude i dobře chutnat :-P

3 Vilemína Vilemína | 17. února 2015 v 17:42 | Reagovat

Paráda.

4 toffo toffo | Web | 18. února 2015 v 6:22 | Reagovat

[1]: No mě taky ne, vypadá to ale efektně, představuji si nějaký piknik, na kraji louky ... :-)

5 toffo toffo | Web | 18. února 2015 v 6:24 | Reagovat

[2]: Už to mají vymakaný, to bezlepkový těsto, dostali jsme kousek a chutnal jako pizza. Já bezlepkově zkouším jen když má Danča přijít na návštěvu, ale jen třeba křehké těsto z pohankové mouky. Takže to opravdu moc vymakaný nemám :-).

6 toffo toffo | Web | 18. února 2015 v 6:26 | Reagovat

[3]: Viď. Taková "frajeřinka" a hned to pozvedne úroveň :-). Já bych třeba jen nudně zamotala závin.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama