Tak si zase kupuju

20. září 2014 v 10:54 | toffo |  Hezké věci
... Gurmet. Po dlouhé tříleté přestávce. Nalákalo mě pouze lákadlo - Terezka z tege blogu:



Jak jsem nově vedený časopis pod vařečkou Dariny Křivánkové změnil? Časopis mám prohlistovaný letem pětiminutovým světem, když jsem seděla na schodě před domem s taškou plnou pátečního nákupu, kabelkou narvanou školícími materiály a svetrem, nojo, mohla jsem si ráno odpustit podzimní outfit, když se vrátilo léto, botičky na podpadcích zkopnuté z orvaných nohou, nojo, chtěla jsem být za dámu, a čekala jsem, až mi syn přijde odemknout dveře domova, nojo, jsem skleróza a mám na ní věk Usmívající se klíče jsem zapoměla na jídelním stole.


Úplně nejvíc mi sedí velký, kvalitní, a rozhodně ne povrchní rozhovor "s food star." (Čti jako můj oblíbenec, pohybující se v kuchařském prostředí). V aktuálním čísle s Lenkou Požárovou. Neměla jsem čas přečíst ho celý, jen jsem namátkově zaostřila na pár otázek a odpovědí, ale v názoru se určitě nepletu. Od Lenky mám doma v tématické knihovně její cestopisnou kuchařku "Jak jsem proje(d)la svět," a nový román "Muž s vůní kávy, žena se špetkou skořice," který jsem vyhrála v soutěži. První titul nahrazuje mé cestovatelské sny, přání a tužby, druhý je nadějí pro mé pochyby krize středního věku.



A když už jsme u těch výher, ta nejnovější je kuchařka Flo z Labu, na kterou bych si ráda napsala další článek, nojo, ty plány, kdy já se k tomu dostanu. Prostě a jasně, kuchařky a nejvíc ty neočekávaně přicházející, jsou pro mě vždy velkou radostí a potěšením všedních dní.


Ostatně, já si pomatuji, že Florentýna v časopisem Gurmet také figurovala, její recept v souboji s profesionálním kuchařem a recenzí zajímavého lokálu, hospody, nebo restaurace.

A teď tedy zpět k té nejdůležitější myšlence tohoto článku, od Terezky i blbé blondýny jsem se naučila vždycky nějaký nový cake, jsem přišla na to, že mille feuille nejsou žloutkové řezy :-), začala se orientovat v základních cizojazyčných cukrářských termínech nojo, měla jsem se ve škole lépe učit a svou novou troubu jsem pokřtila čokoládovým blahem podle Terezčina blogu.



Terezko, nová redaktorko, velká gratulace k mediálnímu úspěchu!

Poznámka pod čarou: Nejnovější číslo Gurmetu jsem už prolistovala lépe. Obsahuje slibného gurmánsko-gurmetovského průvodce po Českých Budějovicích z pera a podle zkušeností Šárky Škachové. Jesli to ještě nevíte, Dolce Vita - Gurmánka byla prvním impulzem pro založení mého blogu ( a pak jsem dlouho nevěděla, jak začít). Jen se mi k Šárčinýmu článku nelíbí doprovodná ilustrovaná kresba - tématické fotky bych ocenila více.

Druhá poznámka po čarou: Časopis je přímo nabitý zajímavými články, takže to vůbec není běžný food-life-style časopis. Čtu ho už třetí den, nojo, jako běžně zaměstnaná česká žena s ním padám po šestnácti odpracovaných hodinách večer do postele a hodinu jsem schopná soustředit se na spoustu nových postřehů a informací. Ještě nejsem u konce. Další velký bod u mě má článek o cidrerii Všenory a starých českých jablkových odrůdách.

Tak si tak říkám, ta Darina musí být ďábel a kdy jí tak, při takovém konceptu můžou dojít inovativní nápady a zdroje :-)?
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Komentáře

1 Florentýna Florentýna | E-mail | Web | 21. září 2014 v 11:19 | Reagovat

Taky mám radost z nového Gurmetu! Darina odvádí výbornou práci. Obě dvě čísla jsem přehltala jedním dechem. Myslím, že časopis takového jména si tenhle obsah zaslouží :-)

2 DagmarD DagmarD | Web | 22. září 2014 v 9:47 | Reagovat

Také se mi nový Gurmet líbí! Určitě budu jeho nejen pravidelným čtenářem, ale snad také občasným přispěvatelem. V prvním čísle (pod Darčino vedením) se bylo možnost inspirovat v mém "gurmánsko-gurmetském" článku 24 hodin v Mariánských Lázních ;-)

3 Joina Joina | Web | 24. září 2014 v 14:42 | Reagovat

Gurmet si kupuji stále ikdyž  má jiný obal, ale vždy tam něco dobrého najdu. Na koláč mám taky chuť :)

4 toffo toffo | 27. září 2014 v 11:38 | Reagovat

[1]: Přesně!

5 toffo toffo | 27. září 2014 v 11:40 | Reagovat

[2]: To je pravda, hned jsem se odpoutala od druhého čísla a přešla k prvnímu na tvůj článek. První číslo jsem totiž koupila těsně před stažením z prodeje, kdy na pulty nastoupilo druhé číslo, takže já mám zásobu ke čtení dostatečně velkou! A co teprve těch receptů, které určitě musím uvařit, na všechno mám chuť!

6 toffo toffo | 27. září 2014 v 11:45 | Reagovat

[3]: Nejdříve jsem si kupovala Gurmet (Florentýna), pak Apetit (Dita P.), pak F.O.O.D. (fotky),podle toho, jak mě oslovovaly a pak z nějakého důvodu nechávaly chladnými. Pak jsem si dala přestávku, abych doma nezůstala uvězněná v hromadách tisku :-). No a teď, zase Gurmet a to je jízda. Spousta virtuálních tváří a jmen se stává skutečnými a to mě fakt baví. Plus další akční nápady. Dobrý linecký koláč už jsem neměla roky!

7 DolceVita, www.Gurmanka.cz DolceVita, www.Gurmanka.cz | E-mail | Web | 5. října 2014 v 11:34 | Reagovat

Gurmet se mi stává milým čtením a mám radost, že je plný známých tváří. Žádná lifestylová načančanost, ale domácí útulná a pohodová radost z jídla sdílená s těmi, kterým to věřím :-)

8 toffo toffo | E-mail | Web | 7. října 2014 v 8:26 | Reagovat

Vystihla jsi to přesně, Šárko, jako vždy. Jen budu mít zpočátku asi pocit zmaru, protože pokaždé mám pocit, že všechno z aktuálního čísla musím uvařit, navštívit, uvidět, ochutnat. A to se mi opravdu během měsíce nemůže podařit. Ale tak já to mám téměř se vším :-) a pak si to trochu porovnám v hlavě a funguju dál.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama