Bramborový salát podle Dity P.

21. prosince 2012 v 19:47 | toffo |  V toffo-kuchyni
Recepturu zveřejňuji na přání, Lukáš již urgoval, Daně, Evě, Martinovi, Markétě, Mírovi chutnalo a všichni jej letos chtěli připravit na štědrovečerní večeři. Salát je velice lehký a svěží v chuti:


Pro 4 osoby:
1 kg salátových brambor, uvařených ve slupce a oloupaných,
1 cibule (červená udělá salátu barevnější strukturu), nakrájená na drobno,
1 sladší jablko, nakrájené na kousky,
10 znojemnských okurek, nakrájených nadrobno,
6 vařených vajec (dávám jen tři - právě pro tu lehkost), aby, nakrájených na kousky,
sůl a čerstvě namletý pepř,
200 g majonézy,
3 lžíce citronové šťávy,
1 lžíce dijonské hořčice.

Vše opatrně a důkladně promíchat a nechat hodinu odležet v lednici. Dobrou chuť.
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Komentáře

1 HaF HaF | Web | 21. prosince 2012 v 23:38 | Reagovat

Jo, jo - bramborový salát - skvost většiny štědrovečeních večeří! Jeho variabilita je neskutečná. I tahle varianta vypadá skvělě.
Přeji pohodové svátky! :-)

2 eva eva | E-mail | 23. prosince 2012 v 17:37 | Reagovat

Hotovo,všichni se zučastnili výroby:)První br.salát ,který konzumuje i naše mlsná Agnes:)

3 toffo toffo | 23. prosince 2012 v 18:42 | Reagovat

[1]: Tak, tak, je to tak. Hezké vánoce!

4 toffo toffo | 23. prosince 2012 v 18:44 | Reagovat

[2]: To jste dobří. Jestli si dá i váš taťka, tak omdlím ;-)!

5 eva eva | 23. prosince 2012 v 18:54 | Reagovat

Chystej čichací sul:)už měl ochutnávku!Taky přejeme krásné svátky,pa!

6 Madla Madla | Web | 27. prosince 2012 v 11:06 | Reagovat

Dělám hodně podobný, taky s jablíčkem, jen majonézu (domácí) ještě odlehčuju bílým jogurtem. A u nás teda bez vajec :-)
je neskutečné, kolik podob má bramborový salát, co rodina, to jiná receptura :-)

7 Meg Meg | Web | 30. prosince 2012 v 22:22 | Reagovat

U nás je mistrem přes salát děda, ale myslím, že bych se do podobné varianty taky mohla pustit :) Přeju vše nej do nového roku!

8 Haňuli Haňuli | 18. ledna 2013 v 19:48 | Reagovat

Nemůžu si pomoct, ale chyběla by mi v tom kořenová zelenina :) Vizuálně i chuťově.

9 toffo toffo | Web | 20. ledna 2013 v 17:56 | Reagovat
10 toffo toffo | Web | 20. ledna 2013 v 17:58 | Reagovat

[6]: + [7]: + [8]:
U nás bychom bez vajec nepřežili :-D. Klasický náš salát, vánoční, bramborový, také vypadá jinak. Ale tato varianta je opravdu příjemná změna, která příjemně překvapí.

11 Kamil Kamil | 17. prosince 2014 v 10:10 | Reagovat

Ahoj, já bych ho chtěl vyzkoušet letos. Loni mi to ještě u drahé neprošlo a musel jsem dělat klasiku. Měl bych dotaz ohledně odležení. Klasický je dobrý až druhý den. U tohoto uvádíte odležet hodinku. To je minimum, nebo je to také lepší až druhý den? Já se bojím toho, aby pak nezhnědlo to jablko a nevypadalo to hnusně.

12 toffo toffo | E-mail | Web | 17. prosince 2014 v 13:16 | Reagovat

[11]: Ahoj Kamile, odležet minimálně hodinku. Jablko v salátu nezhnědne, možná reakce s kyselým prostředím - majonéza, okurka :-), ale jestli se toho bojíte, nakrájené kousky jablka rovnou vhoďte do těch tří lžic citrónové šťávy, kterou se salát dochucuje. Ať vám oběma chutná!

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama