Tuňáková terinka a la Annie

7. září 2012 v 20:49 | toffo |  V toffo-kuchyni
Občas jsem soutěživá, hodně soutěživá. Kvůli jedné soutěži jsem si koupila i novou kuchařku. Teď si jen klepu na čelo, proč jsem si jí nekoupila už dávno. Do Mořské (nejen) kuchařky se spolu rozhodně nedíváme naposledy.


Tuňáková terinka a la Annie
4 porce, 40 min, 960 kJ, chol. 214 mg, jednoduchá obtížnost
Potřebujeme:
200 g tuňáka z konzervy ve vlastní šťávě,
3 vejce,
3 lžíce kysané smetany,
125 g strouhaného sýra,
1 lžíce rajčatového protlaku,
sůl, pepř.

"Troubu předehřejeme na 180°C. Okapaníého tuňáka rozdrtíme vidličkou, ale můžeme i rozmixovat. Vmíchám ostatní suroviny a dobře vymícháme dohladka. Směs přendáme do čtyř malých zapékacích misek - kokotek. V toubě zapečeme přibližně 30 minut. Servírujeme vlažné i studené zakápnuté citrónovou šťávou. Doplníme pečivem, listy salátu, rajčaty, avokádem a majonézou.
Místo konzervy můžeme použít i tuňáka pečeného, např. zbytek z předešlého dne. Směs můžeme dochutit třeba cibulkou, petrželkou, tymiánem, několika kapkami tabasca. Tuňáka lze nahradit lososem, což je také výborné. Tato terinka bude chutnat nejen vám, ale i vašim dětem."
Pod poslední větu se podepisuji.
 

1 člověk ohodnotil tento článek.

Komentáře

1 DolceVita DolceVita | E-mail | Web | 8. září 2012 v 20:45 | Reagovat

Inspirace z této kuchařky nikdy nezklame :-) Ani barevné miniaturní nádobíčko neubírá nic z velikosti receptu. Pro mě jedno velké mňam!

2 Hanka Hanka | Web | 8. září 2012 v 21:04 | Reagovat

Tak kolem této kuchařky chodím už dlouho, vidím, že je na čase napsat Ježíškovi. Recept vypadá velmi lákavě, budu muset vyzkoušet na našem synovi! ;-)

3 toffo toffo | 8. září 2012 v 21:57 | Reagovat

[1]: + [2]: Množství receptu mě hned ohromilo, opravdu nechápu, proč už jsem si jí dávno nepořídila. A navíc, naše rodinná orientace se zaměřuje na ryby :-). Dnes jsem pekla pstruhy s rozmarýnem a hřebíčkem, naprudko, mňam večeře za chvilku.

4 Madla Madla | Web | 9. září 2012 v 20:16 | Reagovat

Ach, to vypadá nádherně! Doma mám Sladkovodní kuchařku (výhra v soutěži páně Cuketky), po Mořské kuchařce už dlouho pokukuji, asi si ji nechám naježit.
Roztomilé kokotky terince moc sluší a rybích receptů není nikdy dost!

5 DolceVita DolceVita | 24. září 2012 v 12:37 | Reagovat

Na rybách se dá opravdu přežít všechno! 14 dnů jsem nejedla skoro nic jiného než poklady z moře. V ČR jsem to hned porušila chlebíčkem s vajíčkem na první benzínce :-) Ale bylo to pochybení z hladu. Rybám dávám zelenou i doma a těším se na prvního čerstvého pstroužka, kterého si dám.

6 toffo toffo | 24. září 2012 v 20:41 | Reagovat

[5]: Vítám doma, takové chlebíčky nikde ve světě nemají :-). Jak sama vidíš, trochu jsem zamrzla s tvořením. Uvidím, jakým směrem napnu plachty, ale vidím to na severozápad, směr zdravá výživa :-).

7 toffo toffo | 24. září 2012 v 20:43 | Reagovat

A takový čerstvý pstruh mému směru vůbec neodporuje, chutná mi nejvíc ze skladkovodních ryb, víc než candát, který je pasován na tento královský post nejchutnějšího masa.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama