Těstovinový salát s tuňákem

3. června 2011 v 5:39 | toffo |  V toffo-kuchyni
Oblíbenou variaci těstovinového salátu má každý tu svou. V horkých dnech se vychlazený velice hodí jako letní oběd, nebo večeře. Tak to bylo u nás v horké úterý a můžu si napsat bod, jelikož jsem se strefila do chuti všem.
1 balení - 500 g těstovin,
1 konzerva tuňáka ve vlastní šťávě,
citron a olivový olej,
šest rajčat,
mražená zrna kukuřice,
sůl a pepř,
čerstvá bazalka a petrželka.

Těstoviny uvařím podle návodu a al dente. Vhodné jsou komlikovanější tvary, nebo tvary s dírkou, do kterých má šanci proniknout tuňákový dip. Po scezení z nich poctivě vytřepu, nechám mírně vychladnout a ještě do teplých těstovin zamíchám pořádnou dávku olivového oleje, šťávu z jednoho citronu a tuňákové maso, vlastní šťávu samozřejmě nejdříve odstraním ;-). Přidám rajčata, nakrájená na kostičky, zbavená vnitřků a semínek. Přidám povařenou kukuřici. Sama bych raději volila olivy, kukuřicí se podbízím dětem. Nakonec dojde na velkou hrst zelených bylinek. V lednici nechám vychladit. To, že salát zachutnal, mám potvrzeno, druhý den po něm byla scháňka.
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Komentáře

1 HaF HaF | Web | 3. června 2011 v 21:48 | Reagovat

Těstovinové  saláty a léto k sobě prostě patří! A s tuňákem a zeleninkou, to je báječná kombinace! Musím zítra do trhu, bazalka nám nějak chřadne, tak budu muset pořídit novou. Do salátů by určitě chyběla!!! :-)

2 Madla Madla | Web | 4. června 2011 v 10:20 | Reagovat

Krásně barevný těstovinový salátek je opravdovým pohlazením pro žárem vyprahlá hrdla těch malých i velkých. Ačkoli u nás doma manžel těstoviny příliš nepreferuje, těstovinový salát v něm vždycky zmizí nevídaně rychle, takže brzy určitě vyzkouším tvou varinatu, neboť horké dny k odlhečenému menu přímo vybízejí.

3 Meg Meg | Web | 6. června 2011 v 14:37 | Reagovat

Bezvadné, já bych se také klonila k olivám :) Bazalka mi tedy teprve roste, stále malinká, ale už se moc těším, až bude k otrhávání, zvlášť ta fialová :)

4 toffo toffo | 7. června 2011 v 5:14 | Reagovat

[1]:+[2]:+[3]:Moje variace se zdá býti na první pohled asketická, tuňák není skoro vidět, protože s citrónem a olejem vytvoří pastu, která obalí těstoviny. Kousnutí do rajčete nebo kukuřice tomu dá šťávu a bazalka tu finální chuť.
Na trhu jsem také měla na výběr fialovou bazalku, někdy jsem ale jako kůň s klapkami na očích, jdu přímo, nevidím napravo, nalevo. Samozřejmě jsem koupila jako vždy  zelenou.

5 petra petra | 8. června 2011 v 13:33 | Reagovat

Opravdu vděčný pokrm, přidávám navíc ještě i okurku, papriku, cibulku na drobno...
V kombinaci s kukuřicí mám v oblibě např. zase červenou řepu a křen...vylepšovat lze kousky masa. A to i sojového.:-)
Fialovou bazalku? Budu muset zapátrat, neznám!
Zdravím, ráda Vás tu navštěvuji!

6 Alena Alena | Web | 9. června 2011 v 18:07 | Reagovat

Tyhle saláty s tuňákem přímo zbožňuji. Viděla jsem v Bille skleničku s tuňákem, krásné kousky masa, cena ale dost vysoká 99.- Kč, na gramáž jsem se nepodívala, ale je to asi jako ta větší tuňáková konzerva. Mají dokonce 2 druhy s oliváčem a slunečnicovým.
Měj se pěkně! :-)

7 toffo toffo | 9. června 2011 v 20:45 | Reagovat

[5]: Děkuji za milý pozdrav i nové kombinace s řepou a křenem, moc mě těší, že se Vám u mě líbí :-)!

8 toffo toffo | 9. června 2011 v 20:50 | Reagovat

[6]: To je cena opravdu vysoká. Já kupuju tuňáka ve vlastní šťávě, neb má méně kalorií. Někdy více, někdy méně na ty kalorie hledím :-).

9 Catalina Catalina | Web | 20. června 2011 v 14:59 | Reagovat

Perfektně vyvážené jak barevně, tak chuťově! Dneska si jdu koupit toho tuňáka, zítra vyzkouším k obědu :)

10 Pavla Pavla | 20. dubna 2012 v 18:41 | Reagovat

Musim konstatovat, že salát je opravdu vynikající... Připravila jsem ho hlavně pro přítele, tak doufám, že i jemu bude chutnat :)

11 toffo toffo | Web | 21. dubna 2012 v 18:42 | Reagovat

[10]: To mně těší.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama