Kotlety z bavorského lesa se spätzli

27. února 2011 v 17:59 | toffo |  V toffo-kuchyni
Kdo se bojí, nesmí do lesa, ale to si nedá něco - opravdu moc dobrého:

Když už nevím, co vařit, podívám se v pátek na Apetitus.cz a zjistím, že na Chutném zakousnutí vaří Alenka gulášovku. Projedu tedy Alence její kuchyni. Ač nás vepřové opět straší, nic nedbám a do oka mi padnou kotlety z bavorského lesa.
Okamžitě vím, že mě k nim budou chutnat domácí špecle, tak, jak jsem se je naučila u Šárky.
Recepty vám přepisovat nebudu, krásně si o nich přečtete u autorek.

Ač nemám ráda roztomilé zdrobněliny, taky musím říct jedno velké MŇAM. Šťáva pod maso je tvořená kombinací čerstvých hub (v mém případě ze zásoby uvařených a zmražených), černého piva, česneku, cibule a tymiánu. Geniální. Doporučuju vyzkoušet!
 

1 člověk ohodnotil tento článek.

Komentáře

1 mr-luqinek mr-luqinek | Web | 27. února 2011 v 18:02 | Reagovat

to vypadá velice chutně :-) hned jsem dostal chuť na něco dobrého...

2 Jajika Jajika | Web | 27. února 2011 v 18:04 | Reagovat

Ajojky prosím o hlas pre Jajiku tu: http://latest-sims.blog.cz/1102/sonb-2011-6-kolo-semifinale#komentare Rada oplatím

3 Petr Petr | Web | 27. února 2011 v 18:09 | Reagovat

al bych si:-)

4 zuzk& zuzk& | Web | 27. února 2011 v 18:10 | Reagovat

ahojky, prosím koukneš na můj blog? děkuji
p.s. máž to tu faine

5 Vilemína Vilemína | Web | 27. února 2011 v 19:46 | Reagovat

Určitě šikovná kombinace, pivo a houby, to nesmím zapomenout, to se bude jistě ještě teď v zimě hodit!

6 Madla Madla | Web | 28. února 2011 v 10:34 | Reagovat

Báječná kombinace, jen škoda, že všechny lesní houby už mám zlikvidované a s žampiony by to nebylo asi ono .. ty špecel mě lákají, asi brzy vyzkouším!

7 toffo toffo | 28. února 2011 v 19:47 | Reagovat

[5]: Velice mile mě kombinace překvapila.

8 toffo toffo | 28. února 2011 v 19:48 | Reagovat

[6]: Žampiony by nedali takovou vůni ani možná tak pěknou barvu. Budeš si muset počkat a vyrazit do lesa s košíkem.

9 DolceVita DolceVita | Web | 8. března 2011 v 7:28 | Reagovat

Jedno velké "ˇMňam" :-) Opravdu poctivé domácí jídlo umí zahřát už jen pouhým pohledem a představou. Jaké by to asi bylo, kdyby to doma zavonělo ... Líbí se mi tvá lesní aranž. Vůně lesa v talíři i pod talířem :-)

P.S.
Nedávno jsem procházela místní prodejny a hledala takový pěkný kostkovaný ubrus, jako máš ty. Pro jižní Čechy bývaly tyhle ubrusy docela běžná záležitost. Látka se zde vyráběla a o ubrusy nebyla nouze. Pohádka minulosti. Všechno se dováží z Číny a sehnat roztomilý károvaný ubrus je téměř nemožné :-(

10 Catalina Catalina | Web | 9. března 2011 v 14:29 | Reagovat

To vypadá moc dobře! A ten velký kus masa, taky musím říct mňam :D Takové jídla kdyby nám dělali ve školní jídelně, byla bych jak v nebi :D

11 toffo toffo | 10. března 2011 v 5:50 | Reagovat

[9]: Lesní aranž vůbec nebyla prvoplánovitě připravovaná, šišek, kamínků a jiných přírodních pokladů máme díky malé Aničce naaranžováno různě po bytě.
Tradiční "česká kostka" je z Indie a je to pouze prostírání. Výprodej z Hypernovy, ale velice kvalitní kousek. Vím, co máš na mysli, tradiční česká látka bude dnes možná pocházet jen z uměleckých dílen.

12 toffo toffo | 10. března 2011 v 5:53 | Reagovat

[10]: Milá Catalino, veliká porce masa je pouhý klam a klame talíř - je dezertní, jediný bílý kousek bez dekoru, který mám :-D

13 Alena Alena | Web | 10. března 2011 v 20:26 | Reagovat

Já je dělávám i bez piva a jsou taky moc dobré :-) Krásná lesní dekorace. :-)

14 toffo toffo | Web | 11. března 2011 v 11:08 | Reagovat

[12]: Páni, tak teď si mě dostala :D To by mě vživotě nenapadlo :D

15 Catalina Catalina | Web | 11. března 2011 v 11:09 | Reagovat

[14]: Omlouvám se, nějak se mi do jména podařilo napsat tvoje místo mého :D

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama