Salát s bílým chřestem

17. května 2010 v 9:03 | toffo |  V toffo-kuchyni
Měla jsem štěstí. Usmálo se na mě v  obchodě jednoho nejmenovaného hypermarketového obchodního řetězce. Čekal tam na mě můj letošní první a asi i poslední balíček bílého slovenského chřestu. V celém obchodě samojediný, takže o chřest zájem je. Přihodila jsem do košíku i balení italského polníčku a jeden balíček německé schwarzwaldské šunky. Spolupráce a improvizace potravin z Evropské unie může začit.
2
Na jednu porci:
dvě hrsti polníčku,
200 g bílého chřestu,
50 g schwarzwaldské šunky,
na ochucení: olivový olej, dobrý ocet (použila jsem jablečný)

1
Chřest jsem uvařila tak, jak jsem se to naučila u Šárky. Do misky dám omytý polníček, na něj nakrájené kousky vařeného chřestu. Posypu teplou šunkou, osmaženou do křupava na trošce olivového oleje.  Zastříknu jablečným octem. Salát je vhodné okamžitě konzumovat, dokud je šunka a chřest teplý. Přikusujte oblíbené pečivo, čerstvá bagetka je k zakousnutí ideální.

P.S.: Příště zase budu vařit ze surovin čistě českých, domácích.
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Komentáře

1 Papaja Papaja | Web | 17. května 2010 v 11:29 | Reagovat

Moc hezký salátek :-D Krásně barevný a určitě moc dobrý. Ale s tím chřestem je to v obchodech prostě bída :-P Je smutné, když v sezóně musí mít český občas "štěstí", aby chřest koupil :-(
P.

2 Vilemína Vilemína | Web | 17. května 2010 v 22:08 | Reagovat

Na polníček ani cgřest v dostupném hypertu štěstí nemám a do Hostína cesta zarubaná, nějak...
Pěkný a dobrý salátek!

3 toffo toffo | Web | 19. května 2010 v 10:55 | Reagovat

[1]: + [2]: Přiznám se, že se letos po chřestu nijak urputně nescháním, prostě se jen rozhlížím, když se někam dostanu. Bohužel mám teď jiné - rekonstrukční starosti. Příští sezónu si to vynahradím. :-)

4 Madla Madla | Web | 19. května 2010 v 13:05 | Reagovat

velice povedený salátek. Stačí tři kvalitní ingredience a pochoutka je na světě. I já se zapojuji do bloggerského chřestění, jen mi zbývá ještě zpracovat recepty.Ale narazit na pěkný špargl je vážně štěstí, takže gratuluju k pěknému úlovku.

5 toffo toffo | Web | 19. května 2010 v 14:56 | Reagovat

Už se těším na tvé šparglové rissoto :-).

6 DolceVita DolceVita | Web | 21. května 2010 v 21:32 | Reagovat

Rekonstrukční starosti ?? :-) Tak už to u vás vypukne ... a potom budeš mít v "novém" ještě víc inspirace a elánu. Držím palce, ať rekonstrukce dopadne podle tvých nejlepších představ. Já musela při té naší rekonstrukci udělat několik kompromisů, ale s tím se musí počítat. Ještě stále čekám na pár dodělávek, ale to už jsou jen skryté záležitosti uvnitř rohových méně dostupných zákoutí ve skříňkách. Až to bude, nebudu se muset ohýbat a všechno najdu. Už žádná skrytá černá zákoutí :-)

Chřestový salát vypadá moc chutně. Já zcela neplánovaně koupila zelený chřest v Albertu a vypadal velice čerstvě. Dal by se jíst i syrový.

7 DolceVita DolceVita | Web | 21. května 2010 v 21:33 | Reagovat

Jo a ještě k tomu chřestu. V Ivančicích dnes začaly chřestové slavnosti. Tam čerstvého chřestu bude dost ;-)

8 toffo toffo | Web | 28. května 2010 v 7:58 | Reagovat

[6]:Připadám si bez své kuchyně tak trochu jako bez ruky :-)V "polních" podmínkách nejvíce používám remosku, pomalý hrnec a gril. V kuchyni si kompenzuji pracovní náladu i uplatnění.
[7]: Já vím, příští rok třeba stihneme více takových akcí :-).

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama