Tarte aux pommes, jablkový koláč

17. dubna 2010 v 20:21 | toffo |  V toffo-kuchyni
Sluníčko je dnes venku na obloze a u nás doma i v koláčové formě
- jablkový koláč z francouzské kuchařky.
1
Potřebuji křehké těsto:
nebo si  připravte domácí,
do sekacího robotu vložte:
25 dkg hladké mouky,
12,5 dkg másla,
2,5 dkg cukru,
2 cl oleje,
0,5 dl studené vody,
špetku soli.
A nebo vyzkoušejte křehké těsto z praktického kulinária.

Na krém:
sklenici mléka (necelé 2 dl),
2 lžíce cukru,
1 celé vejce.

4 velká jablka - pro výslednou chuť koláče jsou lepší kyselejší odrůdy.

Těstem, vyváleném na tloušťku 4 mm, vyložím koláčovou formu. Syrová jablka oloupám, nakrájím na tenké plátky, rozložím na těsto.
Připravím si krém: vejce utřu s cukrem a ve vodní lázni za stálého míchání přilévám teplé mléko. Stále šlehám, dokud krém nezhoustne.

3
Hotový krém rovnoměrně nanesu na jablka.

4

Vložím do horké trouby (cca 200 °C), teplotu snížím na 180 °C, peču přibližně 45 minut, dokud koláč nezezlátne a prostředek neztuhne.5
Bon appétit ;-)!
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Komentáře

1 Madla Madla | Web | 17. dubna 2010 v 21:23 | Reagovat

Nádherné, lehké, voňavé a přímo okouzlující. Už jsem dlouho nic sladkého nespáchala, asi se budu muset polepšit :-)

2 coco-choc coco-choc | E-mail | Web | 17. dubna 2010 v 22:16 | Reagovat

Nic lepšího než Madla nevymyslím, tak se mohu jen přidat a svorně přikyvovat :-).

3 Vilemína Vilemína | E-mail | Web | 22. dubna 2010 v 10:42 | Reagovat

Takový bych si taky dala - no, budu se muset pochlapit, čas úplně mizí mezi prsty...

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama