Křupavé kuřecí prsty s meruňkovo-hořčičnou omáčkou

13. března 2010 v 6:55 | Lukáš |  Kluci v akci
Lukáš zasílá recept na svou lákavou kombinaci ovoce a masa:

Potřebujeme:
12 proužků nakrájených z kuřecích prsíček,
6 tenkých plátků šunky rozkrojených na polovinu,
sůl, mletý pepř,

Na obalení prstů
8 lžic mouky,
2 velká vejce + 2 lžičky vody.

2,5 lžíce rozpuštěného másla,
16 lžic strouhanky,
4 lžíce nastrouhaného sýra typu je Parmezán,

Na omáčku:
4 lžíce meruňkového džemu,
2 lžičky dijonské hořčice.

Maso osolíme, opepříme a každý proužek zabalíme do plátku šunky. Obalujeme téměř jako klasické řízky, v mouce, vejcích rozšlehaných s vodou a na závěr ve směsi strouhanky, másla a sýru. Pečeme v troubě předehřáté na 190°C, na plechu vymazaném máslem, nebo vyloženém pečícím papírem. Pečeme asi 30 minut, dokud nejsou prsty propečené.
Upečené prsty podáváme s teplou omáčkou - provaříme džem s jednou lžící vody, přimícháme dijónskou hořčici.
Dobrou chuť.
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Komentáře

1 polka polka | Web | 13. března 2010 v 7:04 | Reagovat

zajmavy recept asi to dneska vyskousím dekuji za tip

2 Madla Madla | Web | 13. března 2010 v 7:10 | Reagovat

Tak jsme se konečně dočkali receptů od šikovných švagrů. Super, určitě brzy vyzkouším.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama