Den plný pochutin - vaří Lukáš

30. března 2010 v 7:41 | Lukáš |  Kluci v akci
Vzhledem k tomu, že moje milovaná Danuška měla za sebou další vyčerpávající týden, rozhodl jsem se v rámci rekonvalescence připravit jí den plný pochutin :o) A aby z toho měli něco i mé fanynky :oDD tak jsem celý průběh zdokumentoval a připravil takový krátký fotoseriál.

Jak jinak začít den než chutnou a výživnou snídaní ....

1

Myslím, že není třeba rozepisovat vše co obsahovala neboť je vše zcela zřetelné ... :o) Snad jen doplním, že jako nápoj byl zvolen horký sladký čaj se šťávou z čerstvého citrónu ....

Vzhledem k sytosti této snídaně bylo upuštěno od dopolední přesnídávky a tudíž přejdeme rovnou k obědu ...

Jako hlavní chod jsem zvolil jedno z jídel, které mě zaujalo v dietním jídelníčku, který vycházel na idnesu ...

Kuře se zeleninou s jogurtovou omáčkou
Pro zájemce rovnou přikládám originální recept ....
Pozn. osobní poznatky a mnou provedené změny budou uvedeny v textu kurzívou.

Příprava: 15 minut na přípravu
     25+5+5 minut pečení
Pro 4 osoby
* 400 g brambor
* 400 g brokolice
* 200 g žampionů
* 1 velké rajče
* 600 g kuřecích prsou
* 2 lžíce kečupu
* 2 lžičky olivového oleje
* sůl
* pepř
* 300 g jogurtu
* 4 lžíce nakrájené pažitky
* 2 lžičky citronové šťávy
1. Brambory oloupeme,omyjeme a nakrájíme na tenké plátky. Brokolici rovněž omyjeme, očistíme a rozdělíme do malých růžiček. Houby očistíme a rozpůlíme. Rajče omyjeme a rozkrájíme na dílky. Kuřecí prsa nakrájíme na osm tenkých špalíčků.
2
3

2. Připravíme si 4 kusy alobalu o rozměrech asi 30x20 cm a potřeme jej na lesklé straně olejem. Brambory vložíme vždy do středu alobalu, lehce osolíme, na ně naskládáme kousky masa, brokolici, rajčatové kousky a žampiony, dochutíme solí a pepřem (místo pepře jsem použil koření tandori másala) a zakápneme kečupem.
3. Alobal zabalíme, konce srolujeme tak, aby se balíček nerozevíral a nevytekla nám šťáva. V troubě předehřáté na 200 stupňů pečeme asi 25 minut( doporučuji po této době balíčky otevřít a ještě pět minut péct otevřené potom vypnout troubu a nechat ještě pět minut dojít).

4
4. Jogurt smícháme s pažitkou a citrónovou šťávou, osolíme,opepříme a podáváme v extra misce. (Přidal jsem ještě na drobno nakrájenou jarní cibulku a vynechal jsem citrónovou šťávu. Jogurty, co jsem použil, byly mírně kyselé sami o sobě a Danča nemá ráda příliš kyselé jídlo :o))

Voilà a zde je výsledek ....

5

A zde s omáčkou ....

6


A samozřejmě na zapití sklenka Plzně ze sedmého schodu ... :o)

Protože je třeba také doplnit cukry :o) odpoledne přišlo na řadu něco sladkého taktéž z idnesu ...

Pomerančové carpaccio
Opět přidávám recept ....

Příprava: 10 minut
Pro 1 osobu
* 1 menší nebo půl velkého pomeranče
* 2 lžíce zakysané smetany
* 1 lžíce nesolených pistácií
* 1 lžička medu
1. Pomeranč oloupeme a nakrájíme na kolečka. Ta vyskládáme na talíř, zakápneme zakysanou smetanou, medem a posypeme oříšky. (protože jsem neměl pistácie tak jsem je nahradil plátky mandlí)

7
A už se nám nachýlil večer tudíž čas na lehkou večeři ... zeleninový salát se šunkou a sýrem, zálivkou a na sucho opečeným chlebem ...

8
Jako nápoj jsem zvolil bílou kávu ....
A to je z mého "dne plného pochutin" vše.

Díky za pozornost :o)
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Komentáře

1 coco-choc coco-choc | E-mail | Web | 30. března 2010 v 12:48 | Reagovat

Prosím jednoho kavalíra, který by se o mě postaral takto dokonalým způsobem. Zn. nepřijde zkrátka, neb maso ráda přenechám :-D.

2 Papaja Papaja | Web | 31. března 2010 v 8:03 | Reagovat

Takhle krásně to vypadá, když chlap vaří s láskou :-D Kuře v alobalu a pomerančové carpacio bych si dala kdykoliv. Radost pohledět :-D
P.

3 eva eva | E-mail | 3. dubna 2010 v 23:22 | Reagovat

olalaaaa,pan lukas se prekonavá,ja to hodnotím kladně,když jsme s martinem chodili tak vrchol všech pochutin,byl nakup pepřenek,brmburek a dalších šíleností,možná návšteva místní pizzerie...,no klobiuk doluů)))

4 toffo toffo | Web | 13. dubna 2010 v 8:23 | Reagovat

Nejdřív jsem si už ani nedokázala vzpomenout, ale na začátku chození mi jednou Martin "vytvořil" plněnou, obloženou bagetu - z veky. Byl rok 1990 a o nějakých Crocodille jsme neměli ani šajna.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama