Pangasius s kůrčičkou

10. února 2010 v 19:58 | toffo
Pro pangase - palec nahoru či dolů?


Na 4 filety pangase normální velikosti, nebo na 2 obrovsky velké potřebuji:

50 g rozpuštěného másla,
1,5 dl strouhanky,
0,5 dl strouhaného ementálu,
strouhaná kůra z půlky citronu,
šťáva z půlky citronu,
sušená bazalka.

Filety osolím, opepřím. Připravím si sýrovou drobenku, smícháním všech výše uvedených surovin. Máslo není třeba rozpouštět, v pokojové teplotě se snadno zapracuje. Troubu rozpálím na 200 C. Ohnivzdornou misku, nebo pekáč vytřu slabě olejem, vložím rybu a na ní rozdělím drobenku. Peču 20 - 25 minut, dokud povrch nezezlátne.


Přílohu pro takto připravenou rybu volte méně dietní, já to tentokrát až asketicky přehnala.
Jako chuťově lepší variantu mám vyzkoušené blašírované zelené fazolky a kuskus. Původní receptura doporučuje vařené brambory a mrkev, přelité holandskou omáčkou. Vůbec špatné nejsou šťouchané brambory, ve kterých přistála kořenící směs na pangase (místo na doporučené rybě).

Pohrát si můžete i s obměnami v kořenění strouhankovo-sýrové drobenky. Pohrát si můžete i s výběrem ryby. Dobrou chuť.
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Komentáře

1 coco-choc coco-choc | E-mail | Web | 10. února 2010 v 22:09 | Reagovat

Pangasius vypadá s křupavým kabátkem světově .-). Super nápad s drobenkou. Ráda koketuji s různými variantami drobenek, ale zatím jsem zůstala jen u sladkých, řekla bych, že je čas vyzkoušet nějakou tu slanou verzi :-D. Tento recept určitě za vyzkouší stojí a řekla bych, že vím o někom, komu se bude tato rybka velmi líbit, že Madlo :-P?

2 Yva Yva | Web | 11. února 2010 v 3:53 | Reagovat

Mně trčí palec nahoru. :-)  

Já říkám, ať se každý řídí tím, co mu chutná, a ne podle toho, co velí trendy.  Před několika lety byl v ČR pangasius hitem a dnes na něj kdekdo nadává.  Ráda bych věděla, co je na něm najednou tak špatného.

Ta asketická příloha se mi vyloženě líbí. :-)

3 Madla Madla | Web | 11. února 2010 v 7:08 | Reagovat

Tak pangasia fakt miluju, máme ho na stole každý pátek a ještě se mi, potvůrka, nepřejdl  :-) Sýrová drobenka je super, celé jídlo je krásně středomořsky voňavé a to já ráda. takže rozhodně všechny čtyři palce nahoru  :-D

4 Bali Bali | Web | 21. února 2010 v 17:25 | Reagovat

Nad rybou-nerybou palec dolů.
Ale rcp jinak ok ;-)
Klidně bych do směsi namíchala i drcené lískáče.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama