Komentáře

1 Papaja Papaja | Web | 10. listopadu 2009 v 19:49 | Reagovat

Knedlíčky vypadají velmi zajímavě. Společně s masem to musí být velká dobrota. Krásně zašlá kuchařská kniha tomuto receptu dává ještě větší starobylý náboj a babičkovskou příchuť. Jsem prostě bramborová  :-P
Dala bych si hned!
P.

2 Yva Yva | Web | 11. listopadu 2009 v 3:00 | Reagovat

Podobně jako Papaja, ani já bych se nemusela nechat dvakrát pobízet do těch knedlíčků.  A věříš, že ani pečeně by nemusela být?  Stačila by mi jenom osmažená cibulka. ;-)

Dva minikomentáře k fotce č. 2:
1) kuchařka v salátovém vydání je to nejhezčí, co jsem v poslední době viděla a 2) skorodvojče téhle kuchyňské váhy se mnou cestovalo do Ameriky, když jsem se sem stěhovala (slouží mi věrně dodnes). :-)

3 Madla Madla | E-mail | Web | 11. listopadu 2009 v 8:23 | Reagovat

Krásné bramborové knedlíčky s krásnou starou kuchařkou. Přesně jako by se člověk vrtáil do svého dětsvtí a byl u babičky na prázdninách. Úplně cíítm tu vůni. Na knedlíky vůbec nejsem, ale tyhle mi jsou sympatické.

4 toffo toffo | Web | 12. listopadu 2009 v 17:24 | Reagovat

[1]: Brambory mám také moc ráda, vlastně jsme na nich "vyrostli."

5 toffo toffo | Web | 12. listopadu 2009 v 18:02 | Reagovat

[2]: Jsem moc ráda tak krásné minikomentáře, to jsou ale náhodičky :-) Já mám v poslední době pocit, že to moje vnitřní štěstí svázané se vzpomínkami na mé dětství u babičky bych nějakým způsobem měla zachovat a předat mým dětem. Zachovat to i pro sebe vizuelně, co je teď, nemusí být za 2 roky samozřejmostí.

6 toffo toffo | Web | 12. listopadu 2009 v 18:06 | Reagovat

[3]: Bramborové knedlíky jsou nej...

7 Bali Bali | Web | 13. listopadu 2009 v 10:06 | Reagovat

Take jsem spise na bramborove. Nejlepsi dela moje babicka v Plzni a pak moje mamka.
U nasich by se urcite nasla i tato vaha, pamatuji si ji dobre ;-)
Ale v nasi digitalni dobe je asi nekde ve sklepe. Toz si o ni reknu. Zase se budou divit nac potrebuji ten stary kram, jako nedavno starou sifonovou a slehackovou lahev :- )))

8 toffo toffo | Web | 15. listopadu 2009 v 19:58 | Reagovat

[7]: Také mi vždy nejvíc chutná u maminky.

9 Monikasss Monikasss | Web | 24. ledna 2014 v 11:19 | Reagovat

Já dělám tyhle knedlíky : http://www.bramboroveknedliky.cz/

10 BoženaSoukupová BoženaSoukupová | E-mail | 15. května 2015 v 14:23 | Reagovat

Tenhle druh knedlíků mám nejraději. Taky je tak dělám, jen je tvaruji do válečku.Mohou se také dělat šišky nebo velké koule. Jen jedna poznámka: když se dělají knedle z horkých brambor, musíte dát vařit vodu s předstihem. Knedle musí do vroucí vody okamžitě po vytvarování. Čím déle těsto na vále propracováváte, tím déle si s ním pak můžete pracovat. Třeba plnit masem a pod.Těsto vydrží tuhé, než dokončíte poslední knedlíček. Pak ale musí do vody všechny naráz! A s tím škrobem do vody je to bezva, fakt jsou potom hezky hladké a neoslizlé. :-P

11 toffo toffo | Web | 18. května 2015 v 6:21 | Reagovat

[10]: Rychleji se uvaří, když jsou ve válečku, že? Také je tak dělám, když jdou na stůl jako knedlíky "klasické přílohové velikosti." Válečkové knedlíky tvoříme po rodinné větvi z tatínkovy strany. Děkuji za tak pěkný a doplňující komentář. Bramborovým knedlíkům zdar :-)!

12 toffo toffo | Web | 18. května 2015 v 6:22 | Reagovat

[9]: Super stránky, děkuji za tip!

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.