Kynutí a to expres!

28. září 2009 v 18:31 | toffo |  V toffo-kuchyni
V srpnu jsem u zakoupeného časopisu také dostala přibalený dáreček - nový výrobek od Dr. Oetkera. Navzdory nepříznivým recenzím jsem se pomocníka rychlého pečení rozhodla vyzkoušet a to na švestkovém koláči přes celý plech. Podle návodu na sáčku potřebujeme:

1 balíček Kynuté těsto expres, 300 g hladké mouky, 25 g cukru, špetku soli, 150 ml vody, 2 lžíce oleje, 1 vejce.



Smícháním všech přísad jsem vytvořila těsto. Rozprostřela jsem ho na velký plech, pokladla rozpůlenými švestkami, hustě posypala skořicí a drobenkou.
Pekla jsem přibližně půl hodiny při 180°C.


Do hodiny - počátkem přípravou těsta - byl hotový koláč na stole. Výsledek nebyl vůbec špatný, zdařile imitoval kynuté těsto. Žádnou pachuť jsem v koláči nezaznamenala. Ale i rychlé kynutí lze vyzkoušet klasicky a zdravěji, s droždím.



Zaznamenali jste letošní nadúrodu švestek? Moje kuchyně určitě. Kromě klasických, kynutých koláčů od mojí maminky jsem stihla vyzkoušet lydiin švestkový koláč s pudinkovým krémem, skvělý švestkový koláč s frangipane podle praktického kulinária, inspirativní Terezčino čatní, (do pár skleniček jsem si neodpustila přidat chilli kroužky) a spolu s maminkou navařit povidla z 15 kilo švestek. Tak na .... švestky!

 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Komentáře

1 Žaneta Vicherková Žaneta Vicherková | E-mail | 10. prosince 2013 v 22:36 | Reagovat

Dobrý den, chtěla bych Vás moc poprosit o informaci? Už jsem také několikrát pekla s Expres kynutým těstem od Dr.Otkera, ale teď poslední dobou ho nikde v obchodech nemohu sehnat. Nemohla byste mi poradit, kde bych na něj znovu narazila? Přijde mi snad, že ho přestali distibuovat, či co? Děkuji za odpověď. Vicherková

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama