Šlejšky, pečený

6. července 2009 v 11:57 | toffo |  Recepty z Chalup
Máte rádi bramborové krokety?
Tady je "kuchyňský fígl" babičky z Chalup.

Jednoduchá proměna klasických bramborových knedlíků v křupavé kousíčky. Použijte své oblíbené bramborové těsto. Rozdělte ho na čtyři díly a každý vyválejte do čtyř válečků - pramenů (skoro jako na vánočku) cca 2 cm silných. Každý pramen nožem pokrájejte asi 2 cm dlouhé dílky. Naskládejte na vymaštěný plech:


A do šiku!


Upečte v rozhřáté troubě do zlatova:


A rozestupy se nám mírně rozjely :


Tip na oběd z "jedné trouby." Znáte recept kuře "ala kachna," tedy kuře pečené na zelí. Přidejte do trouby i šlejšky. Klasický nedělní český oběd se peče sám. Není třeba skákat celé dopoledne okolo plotny.



 

1 člověk ohodnotil tento článek.

Komentáře

1 Papaja Papaja | Web | 7. července 2009 v 10:24 | Reagovat

Myslím si, že tento způsob úpravy svou chutí bramborové krokety najisto předčí. Tedy alespoń pro mne. Fajn úprava brambor.
PS: V neděli jsme také měli kachničku, i když bylo vedro :-))) S bylinkovými bramborovými šiškami. Doma moc neknedlíkujeme, ale Tvůj recept asi vyzkouším :-)
P.

2 toffo toffo | Web | 7. července 2009 v 11:00 | Reagovat

[1]: A mě zajímají bylinkové šišky. Popátrám.

3 Bali Bali | Web | 10. července 2009 v 12:46 | Reagovat

To se mi líbí. Podobně opékám šišky.
K zelíčku, kachničce, hmmm, příště to udělám přesně podle tebe ;-)

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama