Listopad 2008

Pastýřská polévka

28. listopadu 2008 v 11:39 | toffo |  Desatero dobré hospodyně, r. 1938
(Pro 5 osob.) 2 dkg másla, cibule, 10 dkg libového vepř. masa, podle chuti sladké papriky, 2-3 rajská jablíčka, 25 dkg bramborů, 10 dkg chleba, 1 dkg másla, 1a1/2 l vody.

Na másle do zlatova osmažíme na nudličky nakrájenou cibuli. K ní přidáme trochu papriky, oloupaná červená rajská jablíčka a necháme podusit. Mezitím pokrájíme na malé kostečky vepřové maso, přidáme k jablíčkům, podusíme, přidáme na plátky nakrájené brambory, zalejeme vodou, osolíme a uvaříme do měkka. Podáváme s osmaženým na kostky nakrájeným chlebem.

Udělejte z jednoduché polévky sváteční záležitost.
Čerpáno z Desatero dobré hospodyně - sbírka osvědčených kuchařských předpisů - sestavil Sbor zkušených hospodyň při Státních výzkumných ústavech bramborářských v Německé Brodě - 1938 - Cena Kč 10.-